Курсът "Роботика с LEGO Mindstorms" е подходящ за ученици от всякакви възрасти, техните родители, както и за учители, които искат да обогатят часовете си по Информатика и информационни технологии или да създадат школи извън учебната програма.

След края на този курс ще можете сами да създадете собствен робот и да го програмирате. Работейки с LEGO роботи, ще видите колко разбираемо, интересно и вълнуващо може да бъде програмирането.

Ще намерите разработени уроци с много задачи за упражнение. Допълнително ще получите съвети за провеждане на ефективна школа по роботика.

Курсът е специално подготвен като част от EU Code Week 2016 в България. Курсът ще бъде достъпен и след формалното му затваряне на 10 ноември, така че никога не е твърде късно!

Self-paced since November 10, 2016
Language: English

Course information

Описание на курса

Курсът "Роботика с LEGO Mindstorms" е подходящ за ученици от всякакви възрасти, техните родители, както и за учители, които искат да обогатят часовете си по Информатика и информационни технологии или да създадат школи извън учебната програма.

След края на този курс ще можете сами да създадете собствен робот и да го програмирате. Работейки с LEGO роботи, ще видите колко разбираемо, интересно и вълнуващо може да бъде програмирането. Ще развиете своето аналитично мислене, въображение и креативност. Роботика с LEGO Mindstorms ще ви мотивира да се развивате допълнително в областта на информационните технологии, а защо не и да ви превърне в бъдещите технологични откриватели.

Визуалният език за програмиране е изключително подходящ за изучаване на основните концепции в програмирането - променливи, условни оператори, цикли, подпрограми, паралелизация и много други. Подготвили сме уроци с множество от задачи за упражнение след всеки от тях. Допълнително ще получите съвети за провеждане на ефективна школа по роботика.

Курсът е специално подготвен като част от EU Code Week 2016 в България. Курсът ще бъде достъпен и след формалното му затваряне на 10 ноември, така че никога не е твърде късно да го достъпите!

enter image description here

LEGO®is a trademark of the LEGO Group of companies which does not sponsor, authorize or endorse this site.
LEGO® е търговска марка на група от компании LEGO Group, която не спонсорира и не препоръчва този сайт.

Характеристики на курса

Съдържание на курса

Урок 1: Първи робот
Урок 2: Сензори и условни оператори
Урок 3: Цикли
Урок 4: Променливи и операции с данни
Урок 5: Какво е MyBlock?
Урок 6: Следене на линия
Урок 7: Конструкции за напреднали
Урок 8: Роботика в обучението
Изпит

Целева аудитория

  • Ученици от всякакви възрасти
  • Родители
  • Учители

Предварителни изисквания

Комплект на LEGO MINNSTORMS EV3 с програмируем модул като LEGO MINDSTORMS Education EV3 Core Set (#45544), LEGO MINDSTORMS EV3 Home Edition (#31313) или подобен.

Система за разработка

В курса ще се използва безплатният софтуер на LEGO Mindstorms. В първия урок ще ви покажем как да го свалите и инсталирате.

Course contents

  • Курс

  • I Like, I Wish:

    We Love Your Feedback … And Want More

Enroll me for this course

The course is free. Just register for an account on openSAP and take the course!
Enroll me now

Learners

Current
Today
974
Course End
Nov 10, 2016
410
Course Start
Oct 10, 2016
177

Rating

This course was rated with 4.76 stars in average from 88 votes.

Certificate Requirements

  • Gain a Record of Achievement by earning at least 50% of the maximum number of points from all graded assignments.
  • Gain a Confirmation of Participation by completing at least 50% of the course material.

Find out more in the certificate guidelines.

This course is offered by

Marin Shalamanov

Марин Шаламанов организира и провежда обучения за ученици, студенти и учители. Един от организаторите на програмата на SAP Labs Bulgaria - „Роботика за България“, целяща разпространението на LEGO роботиката като средство за обучение по ИТ в България.

Съавтор и организатор на школата SAP GeekyCamp за ученици с изявен интерес към програмирането. Автор на редица семинари в Националната природо-математическа гимназия, Първа частна математическа гимназия, Софийски университет и др.